Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa rybna z ziemniakami

Składniki:

  • 800 g filetów z białej ryby
  • 1 kg ziemniaków
  • 100 g surowego wędzonego boczku
  • 2 cebule
  • 250 ml mleka
  • 1 l wody
  • 250 ml mleka skondensowanego niesłodzonego
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Boczek pokrojony w kostkę zarumienić po czym wyjąć go z patelni a na wytopionym tłuszczu zeszklić posiekać cebulę, wówczas dodać ziemniaki pokrojone w kostkę.
    Zalać je wodą oraz mlekiem i doprowadzić do wrzenia.
    Doprawić solą oraz pieprzem.
    Następnie dodać rybę pokrojoną w kostkę.
    Trzymać na małym ogniu pod przykryciem do miękkości ziemniaków.
    Po tym czasie wlać mleko skondensowane, boczek oraz masło.
    Ponownie zagotować w razie potrzeby doprawić ponownie solą oraz pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *