• 1/2 kg. białej ryby
  • 1 papryka
  • 1 por
  • 1 cytryna
  • 1/2 szklanki śmietany
  • sól
  • łyżka mąki
  • kilka listków natki pietruszki
  • listek laurowy
  • pieprz
  • 1o1/2 litra wody

Przygotowanie:
Rybę kroimy w plastry jednakowej wielkości. Por siekamy w kosteczkę. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy  na równe krążki i grubości 1cm.Do garnka wlewamy wodę, a gdy się zagotuje dodajemy warzywa, pieprz, sól i listek laurowy. Całość gotujemy kilka minut. Pod koniec gotowania do wywaru dodajemy rybę. Gotujemy całość 10 minut. Następnie wywar  łączymy ze śmietaną wymieszaną z łyżką mąki i doprawiamy sokiem z cytryny. Gotową zupę rybną podajemy udekorowaną listkami natki pietruszki.
„Przepis nadesłany na konkurs Faceci od Kuchni przez Marzena Gad"
 

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Pychotka.pl Przepisy Kulinarne
Fan Page na Facebook
Fan Page na Google+
Twitter


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi