Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa rybna z warzywami (MG)

Składniki:

  • 1/2 kg. białej ryby
  • 1 papryka
  • 1 por
  • 1 cytryna
  • 1/2 szklanki śmietany
  • sól
  • łyżka mąki
  • kilka listków natki pietruszki
  • listek laurowy
  • pieprz
  • 1o1/2 litra wody

Przygotowanie:
Rybę kroimy w plastry jednakowej wielkości. Por siekamy w kosteczkę. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy  na równe krążki i grubości 1cm.Do garnka wlewamy wodę, a gdy się zagotuje dodajemy warzywa, pieprz, sól i listek laurowy. Całość gotujemy kilka minut. Pod koniec gotowania do wywaru dodajemy rybę. Gotujemy całość 10 minut. Następnie wywar  łączymy ze śmietaną wymieszaną z łyżką mąki i doprawiamy sokiem z cytryny. Gotową zupę rybną podajemy udekorowaną listkami natki pietruszki.
„Przepis nadesłany na konkurs Faceci od Kuchni przez Marzena Gad"
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *