Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa rybna Ilony

 

Składniki:

  • dowolna ryba 60 dag
  • włoszczyzna 14 dag
  • śmietana 1 szklanka
  • mąka 2 dag
  • sól 12 g
  • pieprz do smaku
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • natka pietruszki
  • woda 1 l

 

 

Sposób przyrządzenia:
Ryby należy dokładnie oczyścić, wypatroszyć, umyć, zalać zimną wodą i
ugotować z nich wywar( z dodatkiem włoszczyzny, ziela i liścia). Gotować
około 50 minut na wolnym ogniu. Wywar należy przecedzić, podgrzać,
zrobić zawiesinę z mąki, śmietany i wody, zaprawić nią zupę. Zagotować
ponownie, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *