Zupa pomidorowa z pieczarkami
Zupa pomidorowa z pieczarkami4.44 out of 5 based on 375 voters.
Składniki:
-
- 25 dkg pieczarek
- 3 łyżki oleju
- 2 posiekane ząbki czosnku
- 2 szklanki rosołu
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka posiekanej bazylii
Sposób przyrządzenia:
Pieczarki umyć, odciąć korzenie, każdą pokroić w plastry. W rondlu rozgrzać olej, zeszklić czosnek, dodać pieczarki, smażyć do momentu aż zaczną się złocić, dodać koncentrat pomidorowy i po minucie wlać rosół. Gotować na wolnym ogniu kilka minut, dodać bazylię. Można zabielić śmietaną. Podawać solo lub z makaronem.
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa Pieczarkowa
- Opublikowano: niedziela, 11, czerwiec 2006 00:00
- Mika
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa