Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pasta pomidorowa konserwoweana

Składniki:

  • 25 dużych pomidorów, obranych ze skóry i pokrojonych
  • 1 ½ szklanki pokrojonej drobno papryki
  • 2 liście laurowe
  • 1 łyżeczka soli konserwującej
  • 1 ząbek czosnku


Sposób przyrządzenia:
Wszystkie składniki wymieszać i gotować na wolnym ogniu przez około 1 godzinę. Usunąć liście laurowe, pomidory i dodatki przetrzeć przez metalowe sito. Ponownie umieścić w rondlu i na wolnym ogniu, często mieszając powoli gotować aż pastę zgęstnieje co trwa zazwyczaj 2,5 godziny. Przełożyć do czystych słoików, szczelnie zamknąć. Pasteryzować 15 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *