Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Truskawkowa rolada

Składniki

  • 50 dkg pokrojonych truskawek
  • 1 szklanka cukru
  • 3 jajka
  • 1/3 szklanki wody
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 3/4 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka proszek do pieczenia
  • 2 szklanki tłustej gęstej
  • cukier puder


 

Sposób przyrządzenia:
Rozgrzać piekarnik do temperatury 200 stopni C. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem nasączonym olejem W dużej misie ubijać jajka do momentu aż będą gęste, stopniowo dodawać cukier ciągle ubijając. Dodać cukier waniliowy, mąkę, proszek do pieczenia i wodę, ubijanie zakończyć kiedy masa będzie jednolita. Płynną masę wylać na przygotowaną blachę i piec w nagrzanym piekarniku 12 minut. Ciasto powinno być lekko rumiane i sprężyste. Wyłożyć ciasto odwracając blachę na posypaną cukrem pudrem lnianą ściereczkę, ostrożnie usunąć papier piekarniczy. Za pomocą wałka delikatnie rozwałkować ciasto wszerz, zwinąć w rulon uważając aby go nie uszkodzić. Wystudzić. Mocno schłodzoną śmietanę ubić na sztywno i równomiernie rozłożyć na płacie ciasta, na śmietanie ułożyć truskawki i delikatnie zwinąć roladę. Schłodzić i podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *