Składniki:
- 1 kg truskawek
- 1 margaryna
- 1 i ½ szkl cukru pudru
- 6 jajek
- 3 szkl mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- cukier puder do oprószenia
Składniki: 15 dkg truskawek lub poziomek 1 szklanka płatków owsianych 1 litr mleka 1 łyżka cukru sól do smaku Sposób przyrządzenia: Truskawki dokładnie umyć, osuszyć, pokroić na ćwiartki. Poziomki pozostawić w całości. W rondlu doprowadzić do wrzenia mleko, dodać płatki i gotować mieszając aż zmiękną. Dodać owoce, cukier i szczyptę soli. Odstawić na kilka minut…
Składniki: 20 dkg truskawek /mrożone/ 25 dkg serka mascarpone szklanka śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru fix do bitej śmietany kawałek białej czekolady kawałek gorzkiej czekolady Sposób przyrządzenia: Truskawki rozmrozić, rozdrobnić i wymieszać z serkiem mascarpone. Śmietanę kremówkę ubić z cukrem i fixem, dodać do malin i wymieszać delikatnie. Przełożyć do szklanych pucharków. Włożyć do…
Składniki: 3 szklanki mleka 3 czubate łyżki płatków owsianych szklanka truskawek 2 łyżki bakalii 2 łyżki cukru starta skórka z cytryny Sposób przyrządzenia: Płatki owsiane zalać mlekiem na godzinę, po czym gotować na małym ogniu, aż się rozkleją. Następnie przetrzeć przez sito i dodać cukier. W szklanym pucharku układać warstwami mus z płatków, owoce. Na…