Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mus serowo- truskawkowy

Składniki:

  • 20 dkg truskawek /mrożone/
  • 25 dkg serka mascarpone
  • szklanka śmietany kremówki
  • 2 łyżki cukru pudru
  • fix do bitej śmietany
  • kawałek białej czekolady
  • kawałek gorzkiej czekolady

    Sposób przyrządzenia:
    Truskawki rozmrozić, rozdrobnić i wymieszać z serkiem mascarpone. Śmietanę kremówkę ubić z cukrem i fixem, dodać do malin i wymieszać delikatnie. Przełożyć do szklanych pucharków. Włożyć do lodówki i schłodzić około 3-4 godziny. Wierzch musu posypać tartą czekoladą białą i gorzką.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *