Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jagody zapiekane w budyniu

Składniki:

  • 40 dkg malin / mrożone/
  • 900 ml mleka
  • 20 dkg cukru pudru
  • 6 jajek
  • 4 łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżeczki aromatu śmietankowego
  • 2 łyżeczki cynamonu

    Sposób przyrządzenia:
    Maliny lekko rozmrozić. Przygotować 8 miseczek żaroodpornych, Włożyć maliny. Jajka rozbić widelcem, dodać cukier puder aromat i dokładnie wymieszać Dwie łyżki mleka podgrzać i wlać do jajek. Pozostałe mleko wymieszać z mąką ziemniaczaną i dodać do masy. Masę przelać do miseczek z malinami i piec około 35-40 minut w temperaturze 180 stopni C. Deser można posypać cynamonem. Dobrze smakuje na zimno jak i na ciepło.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *