Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryż na słodko z przyprawą curry

Składniki:

  • 2 woreczki brązowego ryżu
  • ½ szklanki rodzynek
  • ½ szklanki orzechów nerkowca
  • 3 średnie cebule
  • 1 kawałeczek kory cynamonu
  • szczypta przyprawy curry
  • 1 łyżeczka kminku
  • 7 nasion kardamonu
  • olej

    Sposób przyrządzenia:
    W garnku zagotować 2 szklanki wody, dodać przyprawę curry, rodzynki, korę cynamonu i ryż. Gotować, aż ryż będzie miękki. Cebulę obrać i posiekać, podsmażyć na oleju na złocisty kolor. Orzechy, kminek i kardamon rozgnieść, połączyć z ryżem, smażyć jeszcze około 4-5 minut. Podawać na gorąco.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *