Składniki:
- 3 torebki brązowego ryżu
- 1 czerwona papryka
- 1 zielona papryka
- 1 czerwona cebula
- 1 biała cebula
- 3 jajka
- 4 łyżki sosu sojowego
- 4 łyżki oleju
- 4 ząbki czosnku
- pęczek szczypiorku
Sposób przyrządzenia:
Ryż ugotować na sypko, przelać zimną wodą i odcedzić. Cebulki obrać i podzielić na ósemki. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić na kawałki. Czosnek obrać i przecisną przez praskę. W głębokiej patelni rozgrzać olej, wrzucić czosnek, cebulę, paprykę i brokuł. Wszystkie składniki smażyć przez 5-10 minut. Po chwili wrzucić ryż i dalej smażyć, ciągle mieszając. W miseczce widelcem rozbić jajka. Warzywa rozłożyć na boki patelni, wlać jajka, smażyć przez około minutę wymieszać z ryżem. Przyprawić do smaku sosem sojowym i posypać posiekanym szczypiorkiem.