Zupa piure z filetów rybnych
Zupa piure z filetów rybnych4.60 out of 5 based on 245 voters.
Składniki:
- 300 g filetów z ryby
- 7-8 pomidorów
- 2 cebule
- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- 6 łyżek masła
- 2 łyżki maski
- 1,9 l wody
- sól
-
Filety pokroić na mniejsze kawałki, które zalać osoloną wodą i ugotować po czym odcedzić i zemleć dwukrotnie w maszynce.
Następnie cebulę, marchewkę i pietruszkę posiekać po czym wrzucić na patelnie z rozgrzanym tłuszczem i przesmażyć, wówczas wrzucić obrane i pokrojone pomidory i jeszcze przez chwilę trzymać na ogniu.
Przetrzeć warzywa przez sito i dodać do ryby.
Na maśle przesmażyć mąkę, którą podprawić zupę.
Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą.
Gotować ostanie 5 minut.
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa rybna
- Opublikowano: środa, 20, styczeń 2010 07:55
- Jadwiga Krawczyk
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa