Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa piure z filetów rybnych

Składniki:

  • 300 g filetów z ryby
  • 7-8 pomidorów
  • 2 cebule
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 6 łyżek masła
  • 2 łyżki maski
  • 1,9 l wody
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Filety pokroić na mniejsze kawałki, które zalać osoloną wodą i ugotować po czym odcedzić i zemleć dwukrotnie w maszynce.
    Następnie cebulę, marchewkę i pietruszkę posiekać po czym wrzucić na patelnie z rozgrzanym tłuszczem i przesmażyć, wówczas wrzucić obrane i pokrojone pomidory i jeszcze przez chwilę trzymać na ogniu.
    Przetrzeć warzywa przez sito i dodać do ryby.
    Na maśle przesmażyć mąkę, którą podprawić zupę.
    Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą.
    Gotować ostanie 5 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *