Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa pieczarkowa z jajkiem

Składniki:

  • 30 dkg chudej wieprzowiny
  • 25 dkg pieczarek
  • 10 dkg listków szpinaku
  • 1 marchewka
  • ½ cebuli
  • 2 łyżki oleju
  • 1 l bulionu mięsnego
  • 2 jajka
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Umyte i osuszone mięso pokroić w słupki. W rondlu rozgrzać olej, dodać mięso, obsmażyć, dodać obrane i pokrojone cebulę, pieczarki i marchew. Dusić razem przez 20 minut. Dodać pozbawione ogonków listki szpinaku, dusić jeszcze 5 minut. Wszystkie składniki zalać bulionem, doprowadzić do wrzenia. Zaprawić śmietaną. Podawać z połówkami jaja na twardo, posypać zieleniną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *