Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa ogonowa na ostro

Składniki:

  • 2 litry bulionu warzywnego
  • 3 marchewki
  • kawałek selera
  • por/ biała część/
  • 3 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • 6 suszonych podgrzybków
  • 30 dkg wędzonego boczku
  • 20 dkg  wędzonej kiełbasy
  • 2 zupy ogonowe w proszku
  • przyprawa typu Vegeta
  • sól, pieprz do smaku
  • szczypta mielonej ostrej papryki
  • olej

    Sposób przyrządzenia:
    Do garnka wlać 2 litry bulionu warzywnego i wcześniej namoczone grzyby. Zagotować. Marchewkę umyć, obrać i pokroić w kosteczkę, pora oczyścić i pokroić w talarki. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, cebulę obrać i pokroić w talarki. Boczek i kiełbasę pokroić w kostkę i razem z cebulką podsmażyć na patelni na oliwie. Dodać do wywaru. Zupę w proszku przygotować w/g przepisu i wlać do garnka, aby ja zagęścić. Ponownie zagotować i całość doprawić do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką oraz Vegetą. Podawać z białym pieczywem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *