Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa makaronowa na ostro

Składniki:

  • 1 ząbek czosnku
  • 1 cebula
  • 1 czerwony strąk papryczki chili
  • 2 łyżki oleju
  • 400 g mielonego mięsa wieprzowego
  • 1 puszka fasoli kindey
  • 1 puszka krojonych pomidorów
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 l bulionu mięsnego
  • 250 g makaronu kolanka
  • sól
  • pieprz
  • liście kolendry

    Sposób wykonania:
    Na rozgrzany olej wrzucić mięso, posiekaną cebulę, czosnek oraz chili.
    Całość obsmażyć, wówczas dodać odsączoną kukurydzę, fasolę oraz pomidory razem z zalewą.
    Całość wymieszać i podgrzać.
    Następnie dodać jeszcze przecier pomidorowym bulion oraz makaron.
    Ugotować z zgodnie instrukcją na opakowaniu.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Przed podaniem udekorować kolendrą.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *