Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa warzywna z parówkami i makaronem

Składniki:

  • 2 pory
  • 200 g marchwi
  • 2 kostki bulionu na 2 l bulionu mięsnego
  • 100 g makaronu kolanka
  • 4 parówki wiedeńskie
  • 1 opakowanie mrożonych ziół

Sposób wykonania:

  1. Pory pokroić w grube plastry a marchewkę w kostkę.
    Następnie w bulionie rozpuścić kostki rosołowe i doprowadzić go do wrzenia, wówczas dodać do niego pora, marchewkę oraz makaron.
    Całość wymieszać i doprowadzić do wrzenia.
    Trzymać na ogniu około 10 minut i wrzucić jeszcze parówki pokrojone w plasterki.
    Gotować jeszcze około 5 minut i wrzucić zioła.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *