Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa jarzynowa z wołowiną

Składniki:

  • 500 g wołowiny bez kości
  • 2 listki laurowe
  • 500 g marchewki
  • 300 g ziemniaków
  • 1 cebula
  • 4 goździki
  • sól, pieprz
  • 1 szklanka pokrojonej
  • w kostkę dyni
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka posiekanej zieleniny


 

Sposób przyrządzenia:
Mięso opłukać, osuszyć. Do rondla wlać 2 l wody, wrzucić mięso, listki laurowe, posolić, gotować na średnim ogniu przez 1,5 godz. Marchewki, ziemniaki i cebulę obrać, umyć, pokroić w kostkę. Mięso wyjąć, też pokroić w kostkę. Do wywaru wrzucić jarzyny (razem z dynią). Gotować 25 min, pod koniec dodać cebulę i goździki. Wyjąć 1/4 jarzyn, przetrzeć, dodać do zupy razem z mięsem, przyprawić pieprzem, solą, musztardą. Posypać zieleniną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *