Zupa jarzynowa z wołowiną
Zupa jarzynowa z wołowiną4.61 out of 5 based on 447 voters.
Składniki:
- 500 g wołowiny bez kości
- 2 listki laurowe
- 500 g marchewki
- 300 g ziemniaków
- 1 cebula
- 4 goździki
- sól, pieprz
- 1 szklanka pokrojonej
- w kostkę dyni
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżeczka posiekanej zieleniny
Sposób przyrządzenia:
Mięso opłukać, osuszyć. Do rondla wlać 2 l wody, wrzucić mięso, listki laurowe, posolić, gotować na średnim ogniu przez 1,5 godz. Marchewki, ziemniaki i cebulę obrać, umyć, pokroić w kostkę. Mięso wyjąć, też pokroić w kostkę. Do wywaru wrzucić jarzyny (razem z dynią). Gotować 25 min, pod koniec dodać cebulę i goździki. Wyjąć 1/4 jarzyn, przetrzeć, dodać do zupy razem z mięsem, przyprawić pieprzem, solą, musztardą. Posypać zieleniną.
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa Jarzynowa
- Opublikowano: poniedziałek, 04, czerwiec 2007 10:38
- Bahus
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa