Zupa jarzynowa Marty
Zupa jarzynowa Marty4.46 out of 5 based on 112 voters.
Składniki:
- 3 marchewki
- 25 dkg fasolki szparagowej
- 25 dkg kapusty
- 1 szklanka fasoli konserwowanej
- 2 pory
- 2 cebule dymki
- 2 ząbki czosnku
- posiekana natka pietruszki
- bulion mięsny
- 4 łyżki oliwy
- przyprawy wg uznania
Sposób przyrządzenia:
W dużym rondlu rozgrzać oliwę, dodać posiekany czosnek, cebulę pora, chwilę smażyć mieszając. Dodać grubo pokrojoną marchew, posiekaną kapustę. Po kilku minutach dodać bulion mięsny i powoli gotować aż składniki będą odpowiednio miękkie. Pod koniec gotowania dodać wypłukaną fasolę i przyprawy. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa Jarzynowa
- Opublikowano: czwartek, 24, styczeń 2008 14:30
- Marta
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa