Zupa gulaszowa z wieprzowiny
Zupa gulaszowa z wieprzowiny4.48 out of 5 based on 112 voters.
Składniki:
-
• 30 dkg karkówki
• 4 ziemniaki
• 1 marchewka
• 1 pietruszka
• kawałek selera
• 1 por / biała część/
• ½ żółtej papryki
• 1 cebula
• 2 ząbki czosnku
• po łyżce mąki, śmietany i koncentratu pomidorowego
• sól, pieprz do smaku
• olej

Sposób przyrządzenia:
Mięso i warzywa umyć i pokroić w kosteczkę. W dużym garnku rozgrzać olej , włożyć mięso i oprószyć mąką, podsmażyć. Wlać około 2 litry wody dodać warzywa oprócz ziemniaków, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Gotować pod przykryciem około 45 minut. Dodać ziemniaki , gotować jeszcze 15 minut . Pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy.
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa Gulaszowa
- Opublikowano: czwartek, 24, marzec 2011 11:23
- Ola
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa