Zupa fasolowa
Zupa fasolowa4.41 out of 5 based on 261 voters.
Skład:
- 2 puszki fasoli białej
- 2 puszki fasoli czerwonej
- 2 puszki pomidorów bez skóry
- 20 dkg wołowiny lub wieprzowiny
- 4 duże cebule
- 2 papryki czerwone
- 4 ząbki czosnku
- ser żółty do posypania
- pieprz i sól do smaku
- oliwa z oliwek do smażenia
- 4 litry wody
Sposób przyrządzenia:
Paprykę i cebulę obieramy, kroimy i smażymy na głębokiej patelni, pod koniec dodajemy czosnek, pomidory, po jednej puszce każdej fasoli, dodajemy sól i pieprz do smaku. Miksujemy dokładnie całą zawartość patelni. W dużym garnku gotujemy pokrojone mięso w rosole z kostek, a kiedy już zmięknie miksujemy dokładnie rosół z mięsem. Dodajemy do rosołu zmiksowane warzywa i dwie pozostałe puszki fasoli, dokładnie mieszamy i gotujemy przez kilka minut. Po napełnieniu talerzy posypujemy tartym serem-smacznego!
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa fasolowa
- Opublikowano: sobota, 29, styczeń 2005 06:45
- Bogdan
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa