Zupa cytrynowa
Zupa cytrynowa4.45 out of 5 based on 338 voters.
Składniki:
- 20 dkg kości cielęcych
- 1 marchewkę
- 1 pietruszkę
- kawałek selera
- kawałek pora
- 2 litry wody
- 1 szklanka śmietany
- 3 dkg mąki
- 13 dkg ryżu
- 3 dkg masła
- sól, cytryna
Sposób przyrządzenia:
Z kości i warzyw sporządzić wywar. Ryż ugotować na sypko. Wywar przecedzić przez sito podprawić mąką rozmieszaną zimnym wywarem, zagotować, posolić do smaku połączyć ze śmietaną. Włożyć ryż i obraną ze skórki cytrynę pokrojoną w cienkie talarki. Zupa powinna być kwaskowa.
- Szczegóły
- Kategoria: Zupy
- Opublikowano: środa, 03, listopad 2010 09:00
- Iwona Podgórna
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa