Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa curry z mięsem

Składniki:

    • 25 dkg łopatki wieprzowej
    • 1 litr bulionu drobiowego
    • 1 papryka
    • 1 cebula
    • ½ szklanki ugotowanego ryżu
    • 1 łyżka masła
    • 2 łyżeczki curry
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Mięso umyć osuszyć, pokroić w kostkę. Bulion doprowadzić do wrzenia. Na patelni rozgrzać masło, obsmażyć na nim mięso. Za pomocą łyżki cedzakowej przełożyć mięso do wrzącego bulionu. Paprykę i cebulę obrać, pokroić w średniej grubości paski, przesmażyć na pozostałym tłuszczu. Gdy mięso będzie już miękkie, dodać zawartość patelni, zagotować. Podając posypać zieleniną. Jeśli ktoś lubi może zupę zabielić śmietaną.

1 comment for “Zupa curry z mięsem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *