Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa chińska

Składniki:

  • 50 dag mięsa mielonego
  • 50 dag papryki czerwonej
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 dag sera żółtego
  • ketchup
  • zasmażka gotowa (jasna)
  • kostka bulionowa
  • pieprz
  • papryczka chili
  • ocet winny
  • olej


Sposób przyrządzenia:

Pomidory sparzyć, obrać ze skóry, drobno pokroić. Paprykę pokroić na małe kawałki. Cebulę i czosnek posiekać, lekko zesmażać na oleju, dodać mięso. Przerzucić do dużego garnka, dodać pomidory, paprykę, chili i dolać wody (3/4 garnka). Wrzucić kostkę bulionowa. Gotować do miękkości, zaprawić zasmażką. Doprawić do smaku – sol, pieprz, ocet winny, ketchup. Zupa musi być pikantna. Po wlaniu na talerze posypać tartym serem. Podawać z grzankami z białego pieczywa.

2 comments for “Zupa chińska

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *