Zupa cebulowa z imbirem
Zupa cebulowa z imbirem4.56 out of 5 based on 32 voters.
Składniki:
- ½ kg cebuli
- 25 dkg razowego chleba
- 10 dkg masła
- gałka muszkatołowa do smaku
- sól, pieprz do smaku
- imbir i mielone goździki do smaku
- 5 dkg masła do chleba razowego
- 1 ½ litra rosołu z kostki
Sposób przyrządzenia:
Cebule obrać drobniutko posiekać i zeszklić na maśle. Razowy chleb pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle, podlać rosołem, dodać cebulę, rozgotować, przyprawić do smaku solą, pieprzem, szczyptą imbiru i goździków, przetrzeć przez sito. Rozlać do miseczek i podawać z krakersami lub słonymi paluszkami.
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa cebulowa
- Opublikowano: środa, 08, luty 2012 11:22
- Kinga Majos
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa