Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa pomidorowa z bazylią

Składniki:

  • 2 kg pomidorów
  • 4 ząbki czosnku
  • pęczek bazylii
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól, pieprz do smaku
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 szklanki bulionu warzywnego

Sposób przyrządzenia:
Pomidory zalać wrzątkiem bulionu warzywnego, obrać  ze skórki, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić. Czosnek obrać i posiekać, przesmażyć przez minutę na oliwie, włożyć pomidory i jeszcze dusić  około 35 minut. Większe kawałki pomidorów rozgniatać widelcem. Dodać pokrojona bazylię, doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *