Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa cebulowa z grzankami

Składniki:

    •    1 kg cebuli
    •    1,5 l wody
    •    cebula
    •    kostka bulionu
    •    żółty ser
    •    sól
    •    pieprz
    •    bułka
    •    łyżka margaryny
    •    łyżka masła

     

    Sposób wykonania:
    Cebule posiekać i zeszklić na rozgrzanej margarynie.
    W między czasie w garnku zagotować wodę z dodatkiem kostki rosołowej po czym dodać cebulę.
    Trzymać na ogniu około 15 minut.
    Po tym czasie całość zmiksować i doprawić do smaku.
    Bulkę pokroić w kostkę i przesmażyć na rozgrzanym maśle.
    Powstałe grzanki wrzucić do zupy i posypać jeszcze startym serem.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *