Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Potrawka z pieczarek i parówek

Składniki:

  • 40 dag pieczarek
  • 12 parówek
  • cebula
  • ½ strąka papryki
  • 4 łyżki sosu do spaghetti
  • 2 łyżki przecieru
  • kostka rosołowa
  • vegeta
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki

Sposób wykonania:

  1. Pieczarki oraz cebulę pokroić po czym przesmażyć na rozgrzanym oleju.
    W między czasie parówki pokroić w plasterki a paprykę w kostkę i gotować razem około 15 minut z dodatkiem kostki rosołowej.
    Po tym czasie dodać przecier oraz sos do spaghetti.
    Całość wymieszać dodać pieczarki i cebulę.
    Doprawić do smaku i posypać posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *