Zuchel borowiacki
Zuchel borowiacki4.62 out of 5 based on 377 voters.
Składniki:
- 2 kg ziemniaków
- 30 dkg boczku wędzonego
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce, osolić i popieprzyć do smaku. Połowę boczku pokroić w paski ,resztę w drobną kostkę. Boczek drobno pokrojony podsmażyć na patelni i wylać go na blachę. Potem wylać na blachę ciasto ziemniaczane. Na wierzchu ułożyć plastry boczku. Piec w piekarniku w temp.180st C około 1,5 godziny. Na wierzchu powinna być chrupiąca skórka.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Teresa Kropidłowska
- Szczegóły
- Kategoria: Półmięsne
- Opublikowano: wtorek, 30, listopad 1999 00:00
- Teresa Kropidłowska