Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ziemniaki z piekarnika z nutą cytrynową

Składniki:

  • 3 szkl. czerwonych ziemniaków pokrojonych w ćwiartki
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sok z 1 cytryny
  • ½ łyżeczka suszonego oregano
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki

Sposób wykonania:

  1. Do ziemniaków dodać posiekany czosnek, oregano.
    Skropić całość oliwą i sokiem z cytryny oraz doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Następnie ziemniaki ułożyć na blasze i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni, piec ok. 20 minut do miękkości ziemniaków.
    Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki i wymieszać.

    Przepis nadesłany na konkurs "Znak Makłowicza" przez Justyna J

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *