Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ziemniaki z boczkiem na ruszcie

Składniki:

  • 30 dag boczku wędzonego
  • 1 kg ziemniaków
  • 1 czerwona papryka
  • 15 listków laurowych
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 4 łyżki oleju
  • kilka gałązek koperku
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Ziemniaki zalać osoloną wodą i gotować około 10 minut.
    W między czasie ¼ łyżeczki pieprzu wymieszać z ½ łyżeczką soli, olejem oraz papryką.
    Następnie posmarować marynatą odcedzone ziemniaki, odstawić na 30 minut.
    Po tym czasie ziemniaki owinąć plasterkami boczku i nabijać je na szpikulce do szaszłyków.
    Piec na ruszcie około 7 minut cały czas obracając.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *