Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ziemniaki w sosie z kurkami

Składniki:

  • 1 kg młodych ziemniaków
  • 50 dag kurek
  • garść posiekanego koperku
  • ½ szkl. śmietany
  • 1 łyżeczka  mąki
  • margaryna
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie po czym je odparować.
    W między czasie kurki dusić do miękkości na rozgrzanym maśle, wówczas dodać śmietanę wymieszaną z mąka.
    Trzymać na małym ogniu do zgęstnienia ale nie dopuszczając do zagotowania.
    Ziemniaki ułożyć na talerzach i polać je kurakami w śmietanowym sosie.
    Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem.

    Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Grzegorza

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *