Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ziemniaki i buraki w złocistej cebulce

Składniki:

  • 50 dag ziemniaków
  • 25 dag buraków
  • 3 cebule
  • 2-3 łyżki oliwy
  • ocet winny
  • sól
  • kilka łyżek posiekanej natki pietruszki

Sposób wykonania:

  1. Buraki oraz ziemniaki ugorować w osobnych garnkach.
    W między czasie posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym tłuszczu.
    Następnie buraki i ziemniaki odcedzić, obrać, pokroić w kostkę i dodać do cebuli.
    Całość wymieszać i doprawić do smaku solą, oraz octem winnym.
    Przed podaniem można posypać posiekaną zieleniną

    Przepis nadesłany na konkurs "Znak Makłowicza" przez Lidia

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *