Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Domowe przyprawy, Przyprawa do steków i żeberek

Składniki:

  • 2 łyżki brązowego cukru
  • 2 łyżki cebuli w proszku
  • 2 łyżki czosnku w proszku
  • 2 łyżki ziół Prowansalskich
  • 2 łyżki suszonego oregano
  • 1 łyżka słodkiej mielonej papryki
  • 1 łyżka musztardy w proszku
  • 1 łyżka soli morskiej
  • 2 łyżki pieprzy Cayenne
  • 2 łyżki mielonej kolendry
  • 1 łyżka czarnego pieprzu

Sposób przyrządzenia:
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, utrzeć w moździerzu lub zmielić w młynku. Przesiać przyprawę przez sito. Przechowywać w szczelnie zamykanym naczyniu szklanym.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *