Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ziemniaki faszerowane szpinakiem

Składniki:

  • 8 ziemniaków
  • 1 op, mrożonego szpinaku
  • 30 dag żółtego sera
  • 5 dag masła
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • 100 ml śmietany

    Sposób wykonania:
    Ziemniaki ugotować w mundurkach po czym je odcedzić, obrać i przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć z nich miąższ.
    Następnie szpinak udusić na rozgrzanym maśle po czym dodać posiekany czosnek oraz starty ser.
    Całość wymieszać i napełnić połówki ziemniaków.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika i zapiekać około 10 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *