Ziemniaki faszerowane szpinakiem
Ziemniaki faszerowane szpinakiem4.65 out of 5 based on 127 voters.
Składniki:
- 8 ziemniaków
- 1 op, mrożonego szpinaku
- 30 dag żółtego sera
- 5 dag masła
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- gałka muszkatołowa
- 100 ml śmietany
Sposób wykonania:
Ziemniaki ugotować w mundurkach po czym je odcedzić, obrać i przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć z nich miąższ.
Następnie szpinak udusić na rozgrzanym maśle po czym dodać posiekany czosnek oraz starty ser.
Całość wymieszać i napełnić połówki ziemniaków.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika i zapiekać około 10 minut.
- Szczegóły
- Kategoria: Ziemniaki
- Opublikowano: środa, 01, grudzień 2010 08:54
- Jadwiga Inglot
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak