Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ziemniaki duszone z warzywami

Składniki:

    • 1 kg ziemniaków
    • 1 marchewka
    • ½ pietruszki
    • 2 szkl. wody
    • ½ cebuli
    • 3 łyżki masła
    • 1 szkl. sosu śmietankowego
    • liść laurowy
    • łyżka posiekanej natki pietruszki

    Sposób wykonania:
    Warzywa obrać i pokroić w kostkę po czym zalać je małą ilością wody.
    Ugotować pod przykryciem na małym ogniu.
    W między czasie podsmażyć posiekaną cebulkę i wrzucić ja do warzyw pod koniec gotowania razem z sosem śmietankowym, liściem laurowym i ziarnami pieprzu.
    Całość wymieszać i doprawić jeszcze do smaku solą.
    Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

    Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Monikę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *