Zielony sos majonezowy
Zielony sos majonezowy4.65 out of 5 based on 103 voters.
Składniki:
- 1 szklanka majonezu
- 1 szklanka śmietany lub jogurtu
- 1 łyżka drobniutko posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżka drobno posiekanego szczypiorku
- 1 łyżka posiekanego koperku
- 1 łyżeczka posiekanego oregano
-
sól, pieprz, cukier, sos sojowy do smaku
Sposób przyrządzenia:
Majonez i śmietanę zmiksować, dodać pozostałe składniki, dokładnie wymieszać. Doprawić przyprawami. Przed podaniem schłodzić.
Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Anna Krzysztoń
- Szczegóły
- Kategoria: Majonezy
- Opublikowano: poniedziałek, 30, maj 2011 21:56
- Anna Krzysztoń
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny