Zielony sos Szymka
Zielony sos Szymka4.67 out of 5 based on 136 voters.
Składniki:
- 1 szkl majonezu
- 5 dag szpinaku
- 5 dag rzeżuchy
- 1 łyżka szczypiorku
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżka posiekanego koperku
- 1 łyżka estragonu
- sól
- pieprz
Sposób wykonania;
Szpinak i rzeżuchę zalać wodą z dodatkiem cukru i soli.
Trzymać na ogniu około 5 minut.
Po tym czasie przecedzić i przetrzeć przez sito.
Gdy ostygnie dodać resztę posiekanej zieleniny.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: poniedziałek, 13, luty 2012 09:18
- Szymek Żur
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny