Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zasmażany szpinak

 

Składniki:

  • 1 kg szpinaku /mrożony/
  • 1 litr wody
  • 5 dkg masła
  • 1 szklanka mleka
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 4 dkg mąki
  • sól, pieprz do smaku

 

 

Sposób przyrządzenia:
W rondlu nastawić wodę z solą, włożyć rozmrożony szpinak. Gotować na silnym ogniu do momentu aż się rozgotuje. Ugotowany szpinak odcedzić, posiekać .Masło stopić wsypać mąkę i podsmażyć, rozprowadzić mlekiem, połączyć ze szpinakiem, doprawić solą i pieprzem. Czosnek poobierać rozetrzeć i połączyć z pozostałymi składnikami, zagotować ciągle mieszając. Dobrze smakuje z sadzonymi jajkami, jako dodatek do mięsa lub omletu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *