Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Fasola szparagowa ze śmietaną

Składniki:

  • 1 kg fasoli szparagowej/ może być mrożona/
  • ½ litra wody
  • 1 duża cebula
  • 3 dkg mąki
  • 3 dkg masła
  • 1 szklanka śmietany
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Fasolę pokroić na małe ukośne kawałki, pokroić cebulę w kosteczkę, dodać do fasoli i zalać wrzącą wodą, dodać tłuszcz i zagotować na dużym ogniu pod przykryciem. Do śmietany dodać mąkę dokładnie rozmieszać i wlać do fasolki, mieszając zagotować, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Dobrze smakuje z ziemniakami, lub sadzonymi jajkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *