Zapiekanka z indyka w winie
Zapiekanka z indyka w winie4.65 out of 5 based on 253 voters.
Składniki:
- 4 filety z piersi indyka
- 2 łyżki oleju
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżka posiekanej bazylii
- 1 łyżka posiekanego oregano
- ½ łyżeczki słodkiej papryki w proszku
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1 kieliszek białego wytrawnego wina
- sól
- pieprz
-
Mięso zarumienić na rozgrzanym oleju po czym przełożyć do naczynia żaroodpornego.
W między czasie posiekany czosnek wymieszać z natką pietruszki, bazylią, oregano, słodką papryką, koncentratem pomidorowym oraz winem.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i zalać mięso.
Wstawić pod przykryciem do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec około 40 minut.
- Szczegóły
- Kategoria: Indyk
- Opublikowano: wtorek, 09, listopad 2010 08:43
- Ptryk Wichrowski
- Drób
- Kurczak
- Udka z kurczaka
- Piersi z kurczaka
- Indyk
- Gęś
- Kaczka
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z kurczaka
- Kurczak Pieczony
- Kurczak nadziewany