Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekanka makaronowa z pomidorami i parówkami

Składniki:

1zapiekanymakaron1dl.jpg

  • 40 dag dojrzałych pomidorów
  • 15 dag cienkich parówek
  • 30 dag makaronu
  • 15 dag startego żółtego sera
  • 2 jajka
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki tartej bułki
  • tłuszcz do wysmarowania formy
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przyrządzenia:
Makaron ugotować al dente w dużej ilości lekko osolonej wody. Odcedzić. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki. Miąższ pokroić w kostkę. Parówki obrać z osłonek i pokroić w plasterki. Do makaronu dodać parówki, pomidory, rozkłócone jajka i natkę pietruszki. Posolić i popieprzyć. Całość dokładnie wymieszać. Przełożyć do wysmarowanego tłuszczem żaroodpornego naczynia. Posypać startym żółtym serem. Zapiekać w średnio nagrzanym piekarniku przez ok 15 – 20 min.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *