Złociste skorupiaki z piekarnika

9706
com_content.article
(Oddano 61 głosów z średnią 4.34 z 5)
Złociste skorupiaki z piekarnika 4.34 out of 5 based on 61 voters.


Składniki:


  • 1 kg skorupiaków
  • 125 g zmielonej suchej bułki
  • sok z 1 cytryny
  • sól

Sposób wykonania:
  1. Skorupiaki dusić na rozgrzanej patelni ok. 10 minut po czym gdy zaczną się otwierać usunąć z nich skorupki i drobno posiekać.
    Następnie napełnić połowę skorup posiekanymi skorupiakami, które skropić sokiem z cytryny i posypać bułką.
    Oprószyć całość solą i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni na 10 minut.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Natalia Sz

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta

Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi