Wojskowa zupa fasolowa
Wojskowa zupa fasolowa4.42 out of 5 based on 191 voters.

Składniki:
- 50 dkg białej małej fasoli moczonej 12 godzin
- 3 pokrojone w kostkę cebule
- 25 dkg chudego boczku lub szynki
- 2 ząbki czosnku
- 4 pokrojone łodygi selera naciowego
- 1 szklanka ziemniaczanego piure
- 1 szklanka pokrojonej w kostkę pietruszki
Sposób przyrządzenia:
Zamoczoną fasolę, boczek pokrojony w grubą kostkę, ewentualnie kostkę wieprzową zalać wodą w odpowiednio dużym garnku i doprowadzić do wrzenia, gotować przez około 2 godziny, uzupełniać wywar ciepłą wodą. Dodać rozgnieciony czosnek, seler, pietruszkę i nadal gotować aż wszystkie składniki odpowiednio zmiękną. . Dodać majeranek i przyprawić solą i pieprzem. Zupę zagęścić piure ziemniaczanym i podawać.
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa fasolowa
- Opublikowano: piątek, 03, listopad 2006 02:00
- Roman
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa