Wiosenna surówka z porów
Wiosenna surówka z porów4.64 out of 5 based on 119 voters.
Składniki:
- 2 duże pory/biała część/
- 2 kwaśne jabłka
- 1 duży zielony ogórek
- sól, cukier, pieprz do smaku
- sok z cytryny
- ulubiony sos majonezowy
Sposób przyrządzenia:
Pory oczyścić, umyć, przeciąć wzdłuż przez pół, poszatkować w półkrążki , jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paseczki. Ogórka umyć, obrać i pokroić w cienkie plasterki, skropić sokiem z cytryny. Wszystkie składniki wymieszać z ulubionym sosem majonezowym, doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem.
- Szczegóły
- Kategoria: Surówki
- Opublikowano: poniedziałek, 06, czerwiec 2011 10:31
- Anastazja Błaszczyk
- Surówki
- Sałatki z kurczakiem
- Sałatki z makaronem
- Sałatki z ryżem
- Sałatki warzywne
- Sałatki z tuńczykiem
- Sałatki owocowe
- Sałatki na zimę
- Winegret
- Dressing