Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wieprzowina duszona z czerwoną papryką

Składniki:

  • 20-15 dag wieprzowiny
  • 1 ½ łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • ½ łyżeczki cukru
  • 1/8 łyżeczki pieprzu
  • 1 ząbek czosnku
  • 2-3 papryki
  • ¼ łyżeczki przyprawy chili
  • 2-3 łyżki oleju
  • ½ łyżki sosu sojowego
  • ½ łyżeczki cukru
  • ½ łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżka wody

Sposób wykonania:

  1. Mięso pokroić w paseczki po czym dodać sos sojowy, mąkę ziemniaczaną oraz czosnek.
    Całość wymieszać i odstawić na 15 min.
    W między czasie pokroić papryki na zapałki.
    Następnie na rozgrzanym oleju przesmażyć mięso, wówczas dodać paprykę, smażyć chwilę i oprószyć chili oraz cukrem i skropić sosem sojowym, wmieszać i nadal trzymać na małym ogniu.
    Na koniec dodać mąką wymieszaną z wodą, pozostawić na ogniu do zgęstnienia potrawy.

    Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Ulę

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *