• 50 dkg wątróbki wieprzowej lub cielęcej
  • 2 łyżki oleju
  • 8 plastrów bekonu
  • 2 łyżki kaparów – opcjonalnie
  • pieprz


Sposób przyrządzenia:
Wątróbkę umyć, osuszyć, pokroić w plastry. Na rozgrzanej patelni przyrumienić plastry bekonu, odłożyć go na talerzyk. Na patelnię wlać olej, obsmażyć wątróbkę z obu stron, przyprawić solą i pieprzem. Podawać z pieczonymi ziemniakami i jarzynami z wody. Przed podaniem plastry wątróbki udekorować bekonem i kaparami.

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Pychotka.pl Przepisy Kulinarne
Fan Page na Facebook
Fan Page na Google+
Twitter


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi