Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Udka z kurczaka z sosem barbecie

Składniki:

 

  • 6 udek lub 12 podudzi z kurczaka

     

    Marynata:

 

  • ¼ szklanki sosu barbecie
  • ¼ szklanki miodu
  • 3 ząbki czosnku
  • odrobina tartego imbiru
  • nasiona sezamu

 

 

Sposób przyrządzenia:
Składniki marynaty zmiksować. Porcje mięsa umyć, osuszyć, ponakłuwać widelcem, zalać marynatą, wymieszać tak aby marynatę „wmasować” w mięso, odstawić na noc do lodówki. Tak przygotowane udka kurczaka piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni C kilkakrotnie obracając i polewając marynatą. Pod koniec pieczenia posypać ziarnami sezamu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *