Tradycyjne jajka w sosie chrzanowym
Tradycyjne jajka w sosie chrzanowym 4.45 out of 5 based on 367 voters.
Składniki:
-
6 jajek ugotowanych na twardo
Sos chrzanowy:
- ½ szkl. śmietany
- 1-2 łyżeczki musztardy
- 1 starty korzonek chrzanu
- sól
- cukier
- sok z cytryny
- 1 główka sałaty
- posiekana zielenina: natka pietruszki, koperek, szczypiorek
Sposób wykonania:
-
Obrany chrzan zetrzeć na tarce po czym skropić go sokiem z cytryny, wówczas dodać śmietanę oraz musztardę i całość dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą oraz cukrem.
Następnie obrane jajka przekroić na połówki, które ułożyć na lisich sałaty, polać chrzanowym sosem i posypać posiekaną zieleniną.Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Kornelia
- Szczegóły
- Kategoria: Jajka
- Opublikowano: piątek, 06, marzec 2009 13:52
- Kornelia