Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tradycyjne jajka w sosie chrzanowym

 

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo

     

    Sos chrzanowy:

  • ½  szkl. śmietany
  • 1-2 łyżeczki musztardy
  • 1 starty korzonek chrzanu
  • sól
  • cukier
  • sok z cytryny
  • 1 główka sałaty
  • posiekana zielenina: natka pietruszki, koperek, szczypiorek

 

Sposób wykonania:

  1. Obrany chrzan zetrzeć na tarce po czym skropić go sokiem z cytryny, wówczas dodać śmietanę oraz musztardę i całość dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą oraz cukrem.
    Następnie obrane jajka przekroić na połówki, które ułożyć na lisich sałaty, polać chrzanowym sosem i posypać posiekaną zieleniną.

     

    Przepis nadesłany na konkurs „Muza Ramsaye” przez Kornelia

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *